באתר "קונים באהבה" תמצאו גישה לכ 1,000 עסקים ותוכלו לבצע מהם רכישות של מוצרים ושירותים שונים.





המלח קיבל את כוכב הכסף אחרי 42 שנה

אביתר בן-צדף 29.05.2009 22:57
אניית הביון "ליברטי" בנמל באי מלטה

אניית הביון "ליברטי" בנמל באי מלטה


הציל את אניית הביון האמריקני "ליברטי" כשתיקן תחת אש אנטנה, שנפגעה על סיפונה הפתוח, כדי שתוכל לשדר אותות מצוקה * כתב העיטור של האלברדיר הנו היחיד מבין עשרות העיטורים לאנשי "ליברטי", המפרט, כי ספינתם הותקפה על-ידי מטוסים ישראליים *



ג'יימס "טֶרי" האלברדיר, בן 65 מקליפורניה, ששירת כטכנאי אלקטרוניקה על סיפון אניית הביון האמריקנית "ליברטי" (AGTR-5), שהותקפה ביום השלישי למלחמת ששת הימים על-ידי מטוסי חיל האוויר הישראלי, קיבל השבוע את כוכב הכסף – באיחור של 42 שנה. האלברדיר זכה בעיטור על מעשיו על סיפון האנייה המותקפת. לפי כתב העיטור, חש האלברדיר, למרות פציעתו, ותיקן אנטנה, שנפגעה, כדי שאנייתו תוכל לשדר אותות מצוקה אל מפקדת הצי השישי האמריקני.

בהתקפה על "ליברטי" נהרגו 34 אנשי צוות אמריקניים ו-171 נפצעו.

עד כה עוטר קפטן ויליאם מקמונגל, מפקד האנייה, במדליית הכבוד; לוטננט-קומנדר פיליפ מקקאצ'ן, קצין הארגון (XO) של הספינה, קיבל את צלב הצי לאחר מותו בהיתקלות; שנים-עשר איש מצוות האנייה קיבלו כוכבי כסף; 23 – כוכבי הארד; מאתיים – עיטורי לב הארגמן. בנוסף קיבל הצוות צל"ש נשיאותי (Presidential Unit Citation).



ג'יימס "טרי" האלברדיר

חיל הים האמריקני שכח להעניק להאלברדיר את עיטור לב הארגמן על פציעתו הקרבית ואת אות השירות המבצעי. לכן, פנה טכנאי האלקטרוניקה לשעבר לחבר הקונגרס דיוויד נונס מקליפורניה, המייצג את אזור מגוריו. לפני כארבע שנים קיבל האלברדיר את האותות, שהגיעו לו. אז התברר מסיפורי חבריו לצוות, כי הוא זכאי לעיטור נוסף. האלברדיר וחבריו לא שיערו מה העיטור שיקבל, והופתעו.

למרות פציעתו, חש האלברדיר תחת אש אל תורן האנטנה, שנשבר, ובדקו. האלברדיר חשב, שכל האנטנה, שניצבה על הסיפון הפתוח, נהרסה. כשבדק את הנזק, התברר, כי הצליח לחברה בכבל אחר אל המשדר, כדי לשדר את קריאות המצוקה. גם התיקון היה תחת אש המטוסים, שתקפו את הספינה. רק באמצעות האלתור, ששיקם את האנטנה, הצליחו להעביר את שידורי המצוקה למפקדת הצי השישי; וכך הציל את הספינה ואת צוותה.

ופרט מעניין – כתב העיטור של האלברדיר הנו היחיד מבין עשרות העיטורים לאנשי "ליברטי", המפרט, כי "ליברטי" הותקפה על-ידי מטוסים ישראליים.



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה